Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Γυμνασίου

ellinogermaniki

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Γνωστικά αντικείμενα, αθλητισμός, ψυχαγωγία. Ακαδημαϊκές προκλήσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με κέντρο τις ιδιαιτερότητες της εφηβείας.

Μια περιήγηση σε αποκαλυπτικές διαδρομές με οδηγό τη φιλοσοφία, τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά, τη γλωσσολογία, την ιστορία, τη χημεία, τον αθλητισμό, την τεχνολογία, τις τέχνες, το θέατρο. Με εργαλείο τις επιστήμες, οι έφηβοι θα αναμετρηθούν με ό,τι τους απασχολεί περισσότερο, πώς τους βλέπουν οι άλλοι και πώς βλέπουν και αντιμετωπίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Η ταυτότητά τους αποτελείται από μία ποικιλία σωματικών και ψυχικών χαρακτηριστικών, όπως η εμπειρία, η ευφυΐα, οι συνήθειες, χαρακτηριστικά που στην εφηβεία εξελίσσονται και διαμορφώνονται. Η γνωριμία των εφήβων με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους, τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους θα τους οδηγήσει σε κάτι πολύτιμο, στη γνωριμία με τον εαυτό τους, στην αυτογνωσία.

Μια πρόσκληση σε μία διασκεδαστική περιπέτεια με σταθμούς σε διάφορα επιστημονικά πεδία, που θα δώσει στους εφήβους γνώσεις για τον κόσμο και τον εαυτό τους, που θα τους μάθει ότι μπορούν να εκφράζονται, να μαθαίνουν και να επικοινωνούν με τρόπους που δεν είχαν φανταστεί. Μία εβδομάδα δράσης, μάθησης, διασκέδασης, εξέλιξης και αυτογνωσίας, αυτό είναι το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ελληνογερμανικής Αγωγής για τους μαθητές του Γυμνασίου.

Συμμετέχω