Με μια ματιά…

  • Είναι Ψυχοπαιδαγωγός Κοινωνικής & Συναισθηματικής Ανάπτυξης & Επιστημονικά Υπεύθυνη Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας, με σπουδές στην Ελλάδα και την Αμερική.

  • Το 2018 ίδρυσε στην Αθήνα το Κέντρο Ανάπτυξης Νόησης «Φ» (www.centerfnoesis.com), όπου είναι επιστημονικά υπεύθυνη και όπου, μαζί με μία ομάδα νηπιαγωγών, θεατροπαιδαγωγών και άλλων ειδικών, υλοποιεί Προγράμματα Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας & Ανάπτυξης Ταλέντου για παιδιά 4-17 ετών και για ενήλικες, σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κομοτηνή – Πάτρα – Ηράκλειο (σύντομα και σε άλλες πόλεις).

  • Η προσέγγισή της για την εκπαίδευση της Χαρισματικότητας είναι ανθρωποκεντρική, εστιάζοντας τόσο στην κοινωνική και συναισθηματική υποστήριξη των χαρισματικών ανθρώπων όσο και στη γνωστική.

  • Η ίδια πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συναντήσεις με εφήβους, ενήλικες και γονείς.

  • Πιο συγκεκριμένα, στις Ομαδικές Συναντήσεις Γονέων, που υλοποιεί η ίδια, αναλύονται οι ιδιαίτερες κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες των χαρισματικών παιδιών, καθώς επίσης και γονεϊκά ζητήματα (επικοινωνία, ένταση, τελειομανία, άγχος, πειθαρχία, αυτοδιαχείριση, κατάθλιψη, μοναχοπαίδια & αδέλφια, φιλίες).

  • Πραγματοποιεί επίσης ομιλίες σε όλη την Ελλάδα και αναπτύσσει συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σκοπό αφενός την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της αναγνώρισης και εκπαίδευσης των χαρισματικών ανθρώπων και αφετέρου τη δημιουργία ενός δικτύου μέριμνας για τη Χαρισματικότητα.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε…

Η Δανάη Δεληγεώργη σπούδασε Ψυχολογία στην Ελλάδα, στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, έφυγε για την Αμερική, όπου έκανε μετεκπαίδευση, αποκτώντας πτυχίο ΜΑ in Gifted Education and Support Emotional Needs Northeastern Illinois University, στο Σικάγο, όπου στη συνέχεια εργάστηκε πάνω στην αναγνώριση και τη στήριξη χαρισματικών παιδιών και ενηλίκων.

Από το 2010 έως και το 2015, χρονιά κατά την οποία επέστρεψε στην Ελλάδα,  συνεργαζόταν με την Ελληνοαμερικανική Ακαδημία στο Σικάγο.

Από το 2012 έως και σήμερα, είναι η συντάκτρια του επιστημονικού ενημερωτικού δελτίου τής Αμερικάνικης Εθνικής Ένωσης για τα Χαρισματικά Παιδιά NAGC (National Association for the Gifted Children), το «Conceptual Foundation».

Το 2013 έλαβε εκπαίδευση και πιστοποίηση ως σύμβουλος/συντονίστρια ομάδων γονέων χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών, κατά τη διάρκεια του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου πάνω στην εκπαίδευση χαρισματικών και ταλαντούχων ατόμων του οργανισμού SENG (Social and Emotional Needs of the Gifted), στο New England.

Είναι από τους λίγους στην Ευρώπη και η μόνη στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση από τη Linda Kreger Silverman, Ph.D., και το Gifted Development Center (GCD) για την Αναπτυξιολογική Αναγνώριση Oes, και διεθνή πιστοποίηση και έγκριση για την χρήση τού World Game ως εργαλείου μέτρησης και αξιολόγησης.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2015, ξεκίνησε διδακτορικές σπουδές στο τμήμα Ιατρικής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 2015 έως τον Ιούνιο του 2018 δημιούργησε και συντόνιζε ως επιστημονικά υπεύθυνη Προγράμματα Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας και Υψηλών Δυνατοτήτων για την Ελληνική Mensa.

Το 2017 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη Χ.Α.Ν.Θ., ως δημιουργός και συντονίστρια του πρώτου Καλοκαιρινού Προγράμματος Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας σε Κατασκήνωση. Έως σήμερα, η συνεργασία με τη Χ.Α.Ν.Θ. συνεχίζεται και έχει διευρυνθεί, με τον συντονισμό προγραμμάτων εκπαίδευσης Χαρισματικότητας, για παιδιά ηλικίας 4-13 ετών, καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Έχει επίσης αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού της Χ.Α.Ν.Θ. (Ομαδαρχών κ.άλ.). Αντιστοίχως, αναπτύσσει στενές συνεργασίες με οργανισμούς και φορείς (π.χ. Ελληνογερμανική Αγωγή) που την καλούν και για τους οποίους σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων αναγκών των μαθητών ή του εκπαιδευτικού και άλλου ενήλικου ανθρώπινου δυναμικού τους.

Το 2017 συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» ως δημιουργός και επιστημονικά υπεύθυνη για το γνωστικό και ψυχοπαιδαγωγικό κομμάτι τού προγράμματος της κατασκήνωσης «Elpida Youth Summer Camp», του πρώτου κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά με καρκίνο στην Ελλάδα.

To 2018 επιλέχθηκε να είναι μεταξύ των 29 ειδικών από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν στο e–book «Helping Gifted Kids Thrive – Insights from experts», σε επιμέλεια της Tina B. Harlow. (Expert ebook download link)

 

Από τον Νοέμβριο του 2019 συνεργάζεται με το ΙΕΚ Μορφή – ΚΕΠΑΝΣΗ στο Ηράκλειο Κρήτης, πραγματοποιώντας σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, καθώς και ομιλίες για τη Χαρισματικότητα προς γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Από το 2018 έως σήμερα:

  • Η Δανάη Δεληγεώργη και το Κέντρο Ανάπτυξης Νόησης «Φ» βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Gifted Children Denmark, διδάσκοντας –μεταξύ άλλων– στις Κατασκηνώσεις Family Children Camp και Teen Summer Camp at Denmark.

  • Η κ. Δεληγεώργη δημιούργησε και είναι επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος που αφορά στις κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες των εφήβων στο Summer Camp της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

  •  Επιλέχθηκε και πραγματοποίησε την αναγνώριση των χαρισματικών μαθητών του Σχολείου ΔΕΣ (Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο), με σκοπό την επιμόρφωση του διδακτικού προσωπικού πάνω στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

  • Το ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής έχει αναλάβει ως Χορηγός επικοινωνίας των Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας & των Προγραμμάτων Ανάπτυξης Ταλέντου της κ. Δεληγεώργη στην Κομοτηνή και όλη τη Θράκη, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Νόησης «Φ».

 

Μία πρώτη γεύση…

Για να έρθετε σε μία πρώτη επαφή με τη φιλοσοφία τής κ. Δεληγεώργη και όσα προσπαθεί να μεταδώσει, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη που παραχώρησε τον Ιανουάριο του 2020 ως καλεσμένη στην εκπομπή «Ανδριανή – Made with love (ΚρήτηTV). Η  εν λόγω συνέντευξη βρήκε σπουδαία ανταπόκριση εντός και εκτός του νησιού της Κρήτης, ενώ είχε και σημαντική απήχηση στο Διαδίκτυο, ξεπερνώντας, μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες, τις 43.000 views.
Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη στο link Συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή Ανδριανή